6. un 7.klases ekskursija uz Lastādiju un Forum cinema
27.septembrī Rīgā tikās 6. un 7. klases skolēni- pavisam 46, no tiem 12 jauniņie, kas skolā mācīties sākuši šogad. Mērķis- iepazīties, sadraudzēties un saliedēties. No kurienes bija ieradušies? No visām pusēm- Valmieras, Alūksnes, Cēsīm, Rēzeknes, Ventspils, Liepājas, Talsiem, Tukuma, Bauskas…
Ar ugunskuru, kas tik ļoti iederējās lietainajā, vējainajā dienā, “Lastādijā” skolēnus sagaidīja biedrības “Piedzīvojuma gars” puiši. Viņi pastāstīja par to, kā radusies un realizējusies ideja par neparasto izklaides vietu, atgādināja, ka “nav sliktu laika apstākļu, ja ir piemērots apģērbs”, un aicināja piedalīties sadarbības spēlēs, kas vispirms notika pagalmā.
Telpās biedrības puiši Guntis un Kārlis skolēnus aicināja domāt par vērtībām un saviem mērķiem. Aizraujoša ikvienam likās diskusija, pirms kuras skolēni grupās izveidoja prezentāciju. Vajadzēja vienoties, kādu ideju aizstāvēt, un pārliecinoši pamatot. Lūk, daži no tematiem: cilvēka brīvība, vakcinācija, nesaprotamā identificēšanās ar kaķiem vai citiem dzīvniekiem, enerģijas dzērienu pārdošanas noteikumi, stacijas bērnu dzīvesveids.
Laiku vērtīgi pavadījuši “Lastādijā”, skolēni devās uz kinoteātri “Forum cinemas”, lai skatītos sirsnīgo Ginta Zilbaloža animācijas filmu ”Straume” par galvenā varoņa kaķa piedzīvojumiem neparastajos apstākļos.