Dambretes turnīrs
Piektdien, 20.septembī Rīgā norisinajās pirmais VisLatvijas vidusskolas turnīrs dambretē.
Pasākumu atbalstīja tiesneši no dambretes centra “Baloži”. Tajā piedalījās skolēni no 1.-12.klasei. Spēlei bija pieteikušies arī daži vecāki un skolotāji.
Šoreiz nebija dalīšanās grupās pēc vecuma vai pieredzes dambretes spēlē. Jaunākie varēja sacensties ar vecāko klašu skolēniem, vecākiem vai skolotājiem, pieredzējušākie ar mazāk pieredzējušiem. Liels bija skolēna lepnums, ja kādā no partijām izdevās uzvarēt skolotāju vai kādu no vecākiem!
Latvijas dambretes federācija bija sarūpējusi jaukas balviņas katram spēlētājam, bet turnīra kausus izcīnīja 9.klases skolēns Krists Namejs Ozols un 4.klases skolniece Anna Kronberga. Labi dambretes pratēji izrādījās 6.klases skolēna Ričarda Lingas tētis Emīls un 7.klases skolēna Nikolaja Erta mamma Sanita.
Pēc pasākuma Latvijas dambretes federācijas tiesneši atzina, ka jutās patīkami pārsteigti par VisLatvijas vidusskolas skolas skolēniem- tā bija labākā pieredze šādā iesācēju turnīrā skolēnu disciplinētības ziņā. Kā arī bija prieks vērot kā skolēni bez uzaicinājuma paši pieteicās palīdzēt sagatavot telpu turnīram un arī pēc spēles prom devās tikai tad, kad bija visu sakārtojuši.
Skolēniem dalība turnīrā sagādāja patiesu gandarījumu, un, tā kā vairums no viņiem, izrādās, spēlē arī šahu, tad visi vienprātīgi kā nākamo pasūtīja šaha spēles turnīru.